سرنوشت مبهم املاک ایرانی‌ها در ترکیه

سرنوشت املاک ایرانی‌ها در ترکیه

اوضاع نابسامان اقتصادی ترکیه، سقوط ارزش لیر و کاهش شدید درآمدهای گردشگری، اقتصاد ترکیه را در آستانه ورشکستگی قرار داده و سرنوشت املاک ایرانی‌ها در ترکیه را نیز تحت تاثیر قرار داده است.

از همین رو ممکن است ایرانی‌ها به عنوان بزرگ‌ترین گروه خریداران ملک در ترکیه مجبور شوند خانه‌های خود را نصف قیمت بفروشند و برگردند.

این درحالی است که ایرانی‌ها در ماه سپتامبر سال ۲۰۲۱ (شهریورماه جاری) رکورد خرید مسکن در ترکیه را شکستند و بیش از ۱۳۰۰ خانه در این کشور خریداری کردند که گفته می‌شود این رقم ۲.۵ برابر بیش از میانگین خرید ماهانه‌ اتباع ایرانی در ۵ سال گذشته در ترکیه بوده است. در ماه‌های قبل از آن هم ایرانیان زیادی در ترکیه ملک خریداری کرده بودند. خرید آپارتمان و ویلا در استانبول آنکارا ازمیر و دیگر شهرهای ترکیه توسط ایرانی‌ها در حالی بالا گرفته که وضعیت اقتصادی ترکیه در بدترین شرایط خود در سال‌های اخیر قرار دارد.

ترکیه در آستانه ورشکستگی

بین سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۵ میلادی، کشور ترکیه به لطف سیاست خارجی متعادل خود برنامه‌های گردشگری را با موفقیت به اجرا رساند و به طور میانگین رشد اقتصادی ۶ درصد را تجربه کرد. اما از سال ۲۰۱۵ به بعد، سیاست‌های دستوری در اقتصاد این کشور، به کند شدن حرکت رو به جلوی آن منجر شد.

اپیدمی ویروس کرونا نیز که از حدود دو سال قبل با افت شدید بازار گردشگری این کشور همراه شد، ضربه نهایی را به اقتصاد ترکیه وارد کرد.

از سوی دیگر به دنبال صدور دستور رئیس‌جمهور ترکیه برای اخراج ۱۰ سفیر کشورهای غربی، ارزش لیر ترکیه ۱.۶ درصد دیگر کاهش یافت و به ۹.۷۵ لیر در برابر یک دلار رسید. لیر ترکیه پیش از این نیز تحت تاثیر اقدامات بانک مرکزی ترکیه که اقدام به افزایش نرخ بهره کرده بود، سیر نزولی داشت.

املاک ایرانی‌ها در ترکیه
ایرانی‌ها در سپتامبر ۲۰۲۱ رکورد خرید مسکن در ترکیه را شکستند و بیش از ۱۳۰۰ خانه در این کشور خریدند.

خطرات پیش روی املاک ایرانی‌ها در ترکیه

در پی هشدارها و تذکرات کارشناسان درباره خرید ملک در ترکیه، چند روز قبل دو تن از نمایندگان مجلس در توئیتر تذکراتی به مردم داده‌اند.

علیرضا سلیمی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در حساب شخصی خود در توئیتر نوشت: «مراقب سرمایه‌های خود باشید!! سقوط سنگین ارزش لیر ترکیه در برابر دلار به‌دلیل بدهی خارجی بیش از ۵۰۰ میلیارد دلاری. خریداران خانه در ترکیه اگر همین امروز فروشنده باشند، باید ۳۵ درصد مالیات بر عایدی سرمایه بدهند، این غیر از ۴ نوع مالیات دیگر است. احتیاط شرط عقل است.»

معصومه پاشایی بهرام، نماینده مرند و جلفا نیز دیگر نماینده‌ای است که در توئیتر به خروج سرمایه از ایران و خطرات پیش روی املاک ایرانی‌ها در ترکیه اشاره کرده است.

سرمایه‌گذاری 7 میلیارد دلاری ایرانیان در ترکیه

طی سال‌های ۹۷ تا ۹۹، ایرانیان ۷ میلیارد دلار در بازار مسکن ترکیه سرمایه‌گذاری کرده‌اند که بنا به گفته مجتبی یوسفی، عضو کمیسیون عمران مجلس، کمک بسیاری به ترکیه در دوران بحران مالی اخیرش بود.

او در این رابطه گفته: «بسیاری از مردم پس از واریز نقدی به حساب این شرکت‌ها، به دلیل دسترسی نداشتن به اطلاعات تخصصی و همچنین انتقال پول از طریق فرآیندهای غیر تجاری، متاسفانه سرمایه خود را از دست داده‌اند و یا گاهاً ملکی که به آن‌ها فروخته شده با آن چه که تحویل گرفته‌اند تفاوت بسیاری داشته است که با توجه به نحوه معاملات شرکت‌های فروشنده این املاک در کشورهای همسایه، امکان بازپس‌گیری سرمایه‌های مردم نیز وجود ندارد.»

منبع: ایسنا

اشتراک گذاری در :

به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی linkedin
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی email

پست های مرتبط

ارسال
Notify of
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments