افزایش بازدید آگهی‌ها، نشانه رونق بازار مسکن است؟

نشانه‌های رونق بازار مسکن در کشور

همزمان با افزایش ۳۳ درصدی معاملات مسکن در آبان ماه نسبت به ماه قبل، بازدید از آگهی‌های مسکن نیز در برخی مناطق افزایش پیدا کرده و همه این‌ها شواهد و قراینی از بازگشت رونق بازار مسکن در کشور هستند.

این‌طور به نظر می‌رسد که دو نمایه افزایش معاملات مسکن و جنب‌وجوش نسبی برای اطلاع از وضعیت بازار ملک، تحت تاثیر مذاکره برای لغو تحریم‌ها و تمایل به خرید دارایی‌های ثابت هستند.

افزایش بازدید از آگهی‌های ملکی در آبان

با رشد ۳۳ درصدی معاملات مسکن تهران در آبان‌ماه نسبت به مهر، بررسی‌ها از افزایش محسوس بازدید از آگهی‌های ملکی در ماه هشتم سال نسبت به مهرماه حکایت دارد. بیشترین میزان رشد بازدید از آگهی‌های مسکن در بین مناطق ۲۲ گانه شهر تهران به ترتیب به مناطق ۲۲، ۳، ۱۵، ۱، ۹، ۱۷، ۱۰ و ۴ مربوط بوده است.

قیمت پیشنهادی مسکن در آبان ماه ۱۴۰۰ نسبت به ماه گذشته ۰.۸ درصد و با وزن دهی به مناطق براساس تعداد معاملات قطعی ۲.۸ درصد بوده است. در ماه قبل تعداد آگهی‌های فروش ملک در سامانه کلید نیز ۵.۲ درصد افزایش پیدا کرد.

در حال حاضر متوسط قیمت پیشنهادی هر متر مسکن در این سامانه ۵۰ میلیون تومان است که این رقم در ماه گذشته ۴۹.۶ میلیون تومان بود. میانگین قیمت براساس معاملات قطعی نیز متری ۳۲.۷ میلیون تومان گزارش شده؛ در حالی که ماه قبل این عدد ۳۱.۹ میلیون تومان بوده است.

تقاضای بالقوه برای خرید مسکن

تغییرات میزان بازدید آگهی‌های آبان نسبت به مهرماه را می‌توان نشانه‌ای از تقاضای بالقوه خرید مسکن ارزیابی کرد.

براساس داده‌های سامانه کیلید، در منطقه ۱ میزان بازدیدها ۵۲ درصد، منطقه ۲ بالغ بر ۳۱ درصد و منطقه ۳ به میزان ۱۳۳ درصد افزایش داشته. افزایش میزان بازدید در منطقه ۴ معادل ۳۳ درصد، در منطقه ۵ بالغ بر ۹ درصد، در منطقه ۶ به میزان ۱۲ درصد و در منطقه ۷ معادل ۲۶ درصد بوده.

در منطقه ۸ بالغ بر ۳۰ درصد شاهد افزایش بازدیدها بوده‌ایم و این میزان در منطقه ۹ به میزان ۵۰ درصد، در منطقه ۱۰ معادل ۳۴ درصد، در منطقه ۱۱ بالغ بر ۱۲ درصد و در منطقه ۱۲ به میزان ۱۱ درصد بوده. در عین حال بازدیدها در منطقه ۱۳ در حدود ۱۵ درصد، در منطقه ۱۴ به میزان ۳۰ درصد، در منطقه ۱۵ بالغ بر ۹۳ درصد، در منطقه ۱۶ معادل ۴۶ درصد، در منطقه ۲۰ بالغ بر ۳۸۲ درصد و نهایتا در منطقه ۲۱ به میزان ۹ درصد افزایش داشته است.

از طرف دیگر بازدید از آگهی‌ها در منطقه ۱۸ معادل ۳۳ درصد و در منطقه ۲۲ به میزان ۱۶ درصد کاهش داشته و در منطقه ۱۹ تغییر محسوسی ایجاد نشده است.

رونق بازار مسکن
در این جدول قیمت پیشنهادی مسکن در مناطق مختلف تهران در میانه آذرماه را مشاهده می‌کنید.

اقبال به آگهی‌ها، نشانه رونق بازار مسکن

دو نمایه افزایش معاملات مسکن و جنب‌وجوش نسبی برای اطلاع از وضعیت بازار ملک می‌تواند تحت تاثیر مذاکره برای لغو تحریم‌ها و تمایل به خرید دارایی‌های ثابت باشد.

در روزهای اخیر قیمت ارز با کمی افزایش مواجه شد و قیمت‌های قطعی مسکن طی یک ماه گذشته در شهر تهران ۱.۲ درصد بالا رفت؛ در حالی که بازار بورس روند ریزشی داشت و در شرایطی که اواسط ماه گذشته در کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد قرار داشت، طی یک روند کاهشی به یک میلیون و ۳۴۰ هزار واحد در روز ۱۰ آذرماه رسید.

از همین رو، این‌طور به نظر می‌رسد که بازارهای مالی در ایران تحت تاثیر مذاکرات برای احیای برجام در حالت سردرگمی قرار دارند.

البته معمولا در ماه‌های پایانی سال هر دو طرف عرضه و تقاضا انتظار رونق بازار مسکن را دارند و در سال جاری نیز تحت تاثیر عواملی مثل آغاز مذاکرات برای احیای برجام و رشد نسبی قیمت ارز، خرید دارایی‌های ثابت از جمله مسکن به منظور رشد یا ثبات سرمایه در برنامه‌های سرمایه‌گذاران قرار دارد. از همین رو این نگاه سفته‌بازانه به بازار مسکن منجر به رشد نسبی معاملات شده است

افزایش معاملات، سرمایه‌ای است و نه مصرفی

فعالان بازار ملک معتقدند که تقاضای مصرفی به دلیل سرکوب توان خرید، رشد چندانی نداشته و علت افزایش معاملات در آبان ماه به خرید و فروش‌های سرمایه‌ای مربوط می‌شود.

از طرف دیگر با رشد حدود ۶۰۰ درصدی قیمت مسکن شهر تهران که از ابتدای سال ۱۳۹۶ تاکنون اتفاق افتاده، ظرفیتی برای رشد سنگین قیمت وجود ندارد.

طی هشت ماه گذشته، متوسط رشد قیمت مسکن در تهران ۵.۷ درصد بوده؛ در حالی که تورم عمومی به حدود ۴۵ درصد رسیده است. این نشان می‌دهد بازار مسکن به ثبات رسیده و با توجه به عقب ماندن از تورم عمومی، قیمت واقعی مسکن در مسیر کاهش قرار دارد.

بنابراین گزارش، آبان ماه ۱۴۰۰ متوسط قیمت یک متر مربع مسکن در شهر تهران ۳۲ میلیون و ۹ هزار تومان بوده که نسبت به ماه قبل و مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۱.۲ و ۱۷.۷ درصد افزایش یافته. تعداد معاملات انجام شده در این ماه نیز حدود ۷.۳ هزار فقره بود که نسبت به ماه قبل  و در مقایسه با ماه مشابه در سال قبل به ترتیب ۳۳.۵ و ۶۳.۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

منبع: ایسنا

اشتراک گذاری در :

به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی linkedin
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی email

پست های مرتبط

ارسال
Notify of
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments